lauantai 7. marraskuuta 2015

Scar tissue.

Kyllä, tämä on PMS, muun muassa. Turrutin viime yön ja aamun tunneissa lurkkinutta elämäntuskaa Downton Abbeyllä. Ihan sama mikä tuotantokausi, ja vaikka osaan repliikit jo ulkoa. Kuuntelen vain aksentteja ja puheen rytmiä ja taukoja ja aivoissani virtaa miellyttävä, sopivan arkeentarttumaton soljunta, josta tulee ylevä ja nostalginen olo.

Sitten toimerruin, vihdoin, keitin kahvit, paistoin kananmunia ja söin niitä vadelmahillon kanssa, ja aloin siivota keittiön kaappeja vasemmalta oikealle. Välissä tein lihakeiton, kaali-papu-sipulipaistosta, leivoin voisilmäpullia ja korvapuusteja ja tyhjensin kirpputoripöydän. Jatkoin. Inventoin kuiva-aineet. Täydensin maustepurkit. Järjestin kaapit loogisesti, ja siten, ettei kukaan enää löydä mitään entisiltä paikoiltaan.Olen melko varma, että tähän löytyy jotain tukiryhmiä eikös? Anonyymit zombieapokalypsinodottajat, eh? Kuvan ottamisen jälkeen löysin vielä kaksi purkkia kidneypapuja, yhden purkin minimaissia ja yhden tomaattimurskaa. Näkisittepä makaroonit, kolmen litran oliiviöljykanisterini ja kuivatut sipulirouheet.

Nyt puuttuu oikeastaan enää roskakaapin siivous, tiskikoneen oven ja laatikostojen alakoteloiden pyyhkiminen.

Olin hyvin tyytyväinen itseeni, tunsin hetkisen taas puhdasta onnea kun hinkkasin tiskipöytää hankausaineella ja kuuntelin Red Hot Chili Pepperssiä.Sitten tajusin, mikä on lisännyt intoani siivota, PMS:n lisäksi. Minunhan pitäisi opiskella, palauttaa myöhässä olevat välitehtävät ensi viikolla. Vain alitajuntani muisti tuon tänään.

2 kommenttia:

  1. Jee, joku muukin (kuin minä) syö munia hillon kera :) juustokin on joskus hyvää hillon kera. No, kun tarpeeksi panee hilloa, niin mikä tahansa on hyvää sen kera. Samoin kuin kermavaahdon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep :) Vadelmahillo on kuin pekonia - se käy kaikkeen..

      Poista