maanantai 11. tammikuuta 2016

Don't you forget about me.

Tavoitteellisen tylsä viikonloppu lipui ohitseni ylväästi. Perjantaina tosin olin siellä pubissa. Ja vähän muuallakin. Lauantaina leivoin huonoa pullaa. Kuuntelin tyttölauman kikatusta ja pulinaa, jota kuulin lisää myös sunnuntaiaamuna. Jopa huono pulla kelpasi, mistä tunsin tyytyväisyyttä.

Sunnuntaina harkitsin ensin, etten tekisi mitään, mutta sitten tein oikein mukavan kävelylenkin ja lämmitin todella hyvän lautasellisen jauhelihakeittoa. Katsoin elokuvan, jossa Frendien Rachel vähintäänkin näyttelee vakavasti otettavaa näyttelijää. En nyt oikein luota arvostelukykyyni tällä hetkellä niin paljoa, että osaisin sanoa, näytteleekö hän tuossa hyvin vai huonosti.

Elokuvassa ei tapahtunut paljoa mitään, mikä oli erinomaisen vivahteikas ja sointuva valinta viikonloppuuni. Sen loppuhuipennuksessa Rachel (en muista, minkä niminen hän oli tässä elokuvassa, Jennifer Aniston siis) päättää nostaa auton istuimensa istuvaan asentoon taakse kallistetun sijaan. Elokuvan nimi on Cake, jos jotakuta kiinnostaa.

Mietin maanaintaitapäiviäni. Ja etukäteen tätä maanantaita. Sitä, miten minua alkaa aina erityisesti maanantaisin töissä väsyttää todella paljon. Tai ehkä tympiä tai ahdistaa. Luulen, että se johtuu iästä, ja siitä, että alan käyttäytyä enemmän normaalin ihmisen kuin yliviritetyn vieterilelun tavoin. Jotta tilanne ei olisi niin paha, olin reipas ja pilkoin valmiiksi sipulia porkkanaa, jotta saisin laitettua ruuan kotona nopeammin. Suunnittelin oikein, mitä ruokaa tekisin. Vähän eri asia kuin raivonälkäisenä pyöräyttää rulettia vittumaisuuden tetrisellämme. Olinpas nokkela.

Juuri näin tylsää elämäni siis on ollut. Kerrankin kun yritän jotain onnistun kertaheittämällä. Vastapainoksi unohdin tehdä kaksi juttua, jotka olisivat kyllä olleet ihan tarpeellisia tehdä. Ne liittyvät muihin ihmisiin, ja siksi ovat vähän vaikeampia kuin porkkanoiden pilkkominen. Unohdin myös katsoa VoF:n, mikä ei ollut helppoa tai vaikeaa.

En ole pelannut mitään mahjongin tai pasianssintyyppistä. Tarot-korttejakaan en ole pyöritellyt, koska ne ovat olleet kovin hiljaisia. Korttieni kuvitus on hyvin perinteinen, renesanssiajan italialaistyyppinen. Niissä elämä ja kuolema, kurjuus ja hyvinvointi, uskonto ja taivaankappaleet seikkailevat suurieleisesti. En usko, että mikään niissä kuvatuista kohtauksista olisi riittävän väritön tuomaan julki niitä sävyjä, joita elämäni kuvastimessa näinä päivinä kajastelee. Jos jakaisin itselleni pöydän, se olisi yksi risukasa täynnä miekkoja ja sauvoja.

Mietin lisää tapoja tehdä elämästäni entistä tasaisempaa. Laitoin sievät nappikorvakorut roikkuvien MM-tähtien sijaan ja kietaisin hiukset reippaalle ja käytännölliselle poninhännälle. Voisin kasvattaa etuhiuksetkin pois. Tällaisia mietin, mutta sitten näin tänään puolikkaan jakson Vuosia nuoremmaksi -ohjelmasta. Rajansa kaikella, luulisin.

Kaappimiehellä on surua. Katsoimme yhdessä kaksi viimeistä Downton Abbeyn jaksoa. Minä siis uusintana. Hän ei katso niitä yksin, koska minun kanssani ne ovat paljon sisältörikkaampia.

3 kommenttia:

 1. Heti heräsi pari kysymystä: osaat siis tulkita tarot-kortteja ja tällä tarkoitan oikeaa tulkitsemista eli olet perehtynyt niihin syvällisemmin?
  Ja sitten toinen, hieman maallisempi mutta silti hyvin kiinnostava ja siihen ei luonnollisestikaan ole pakko vastata enkä vastaamattomuudesta laita pahakseni mutta olisin tiedustellut sitä että kuinka paljon on ponnarilla pituutta?
  OKei, kuulostaa stalkkaajan kysymykseltä mutta sitä se ei kuitenkaan ole ja mä toivon että sä uskot tämän koska mä kysyin ihan uteliaisuuttani (no enhän kun ponnari/punapää-pakkomielteeni takia) :D

  VastaaPoista
 2. :-D Aloittelen vasta tarottien kanssa, mutta tavallisetkin kortit käyvät. En mitenkään oikeaoppisti hoida tuota hommaa, mutta asioihin keskittyminen tiettyjen rituaalien ja symboleiden kautta saa mielen rauhoittumaan, ja auttaa minua tutkimaan alitajuntaani. Olen vastaanottavaisempi.
  Vasta kasvatin hiukset lyhyistä ponnaripituuteen, ja ovat kerrostetut. Ei siis ole paljoa ponnarilla mittaa, 10-15 senttiä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos tiedoista ♥
  Sä saat luvan ennustaa mulle tässä lähiaikoina (kait se onnistuu etänä) koska mun tarttee tietää missä mä olen ja miten mun elämä menee seuraavien kolmen kuukauden aikana.
  Niin, ja olen valmis maksamaan kunhan kerrot paljonko sä veloitat.
  Sun ponnaris on muuten...hmmm....just oikean mittainen :D

  VastaaPoista