keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Tähdet tähdet.

Toivuin eilisestä jo eilen, ja vähältä piti, etten raportoinut asiasta otsikolla Day 5 3/4.

Elämäni ei todellakaan ole niin tapahtumarikasta, että tuo olisi ollut aiheellista. Raportoin kuitenkin näin jälkikäteen.

Nautittuani päiväunet, kourallisen eri lääkevalmisteita sekä lähes ravintolatason (tai ainakin abc-huoltoasematason) kana-pekoni-leivän (tuoretta salaattia, curry-kastiketta, kuivattua sipulimurskaa, ja tietysti moniviljapaahtoleipää, kanan sisäfilettä ja rapeaakin rapeampaa pekonia), kupin vihreää teetä ja elämäni viimeisen uunituoreen Downton Abbey -jakson, huomasin olevani taas kunnossa.

On mahdollista, että kyseessä oli vieroitusoireiden sijaan migreenikohtaus tai minulle tyypillinen pikaflunssa, eli tila, jossa elimistöni on altistunut työkavereideni flunssaviruksille, ja käyn läpi heidän oireitaan vastaavat häiriö- ja kiputilat nopeututussa tahdissa. Nyt siis n. kuudessa tunnissa. Hetken tunsin jopa kuumeilevani, mutta se saattoi olla vain äkillinen kiihkoisuuden kohtaus, kun luulin, että miespalvelijat aikovat rullata Abbeyn hallin valtavan, kauniin maton pois juhlaa varten. Niin tehtiin Lady Edithin aikaisemmissa häissä, ja tuossa kohtauksessa on selvästikin jotain kovin tunteitaherättävää. Kuumepiikin nostattama kiihkoisuuteni oli kuitenkin tällä kertaa väärinastettua, koska nyt miespalvelijat tyytyivät vain siirtämään siron sivupöydän syrjemmälle.

En kyllä edelleenkään ymmärrä, miksi mattoa ei nyt ollut tarpeen rullata pois aulasta.

Minulle selvisi vasta nyt, että Carson on oikeasti naimisissa Dolores Umbridgen kanssa!

Sitten, koska olin päiväunista liiankin virkistynyt, katsoin yöllä Interstellarin. Huono elokuva. Aion kyllä omia Cooperin matalan kähisevän manlyman-äänen omaan repertuaariini, ja käyttää sitä, kun seuraavan kerran pelaan zombieapokalypsiroolipeliä, ja minulla on taas se hieno ruutupaitainen kirvesmieshahmo.

Se, mistä elokuvassa tykkäsin, oli avaruusalusten kuvaus. Ne olivat rujoja, likaisia, lähestulkoon jeesusteipillä kokoonkursittuja. Niissäkin oli pölyä. Samoin tykkäsin siitä, miten ihmiset oli puvustettu. Ihan tavallisiin nykypäivän vaatteisiin. Nälänhädän ja hengitysilman puutteen ollessa suurimpia huolenaiheita ei ole ollut erityisesti resursseja lähteä kehittämään uusia futuristisia tai mennesistä vuosikymmenistä ammentavia pukeutumistrendejä.

Lavastus. Siinä siis oli onnistuttu ihan kivasti. Animaatioista ja muista trikeistä en oikein osaa sanoa mitään.

Tykkäsin myös Donaldin hahmosta. Tykkään John Lithgowsta ylipäänsä, ja oli mukava nähdä hänet ns. vakavassa roolissa.

Todellisuuspakoisuuteni etsii siis kovasti uusia uomia. Alan pursuilla kaikenlaisia hienoja päätöksiä ja tavoitteita ja excelöintiaihioita. Yritän ottaa ihan rauhallisesti.

Tein äsken ruokaa kaikesta mitä kaapista löytyi. Sieltä löytyi vaikka mitä. Punajuurisalaattia, fetaa, vähän oikeaakin salattia, paprikaa. Valmiiksi keitettyä riisiä ja kaali-porkkana-sipulipaistosta. Lykkäsin ne uuniin kuumenemaan keskenään, ja päälle paistoin vielä tuoreita herkkusieniä. Sitten vielä kanafileitä sitruunalla höystettynä ja punalinssi-soijarouhe-tomaatti-sipulikastiketta. Pari tortillakuorta. Oliiveja. Söimme oikein hyvin. Nyt tarvitsen kahvia ja ehkä myös kävelylenkin.

4 kommenttia:

 1. Hyvä että olet paremmalla hapella ja mun käy kateeksi sun ruokias koska itse heitin mikroon eiliset ruuantähteet eli läjän perunoita joiden päälle latasin loput jauhelihakastikkeesta.
  Ihan syötävää mutta parempaakin saisi aikaan jos vaan viitsisi tehdä mutta josko sitä huomenna. Tänään - koska loppiainen, annoin itselleni luvan olla tekemättä mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaate oli minulla ruuanlaitossani aivan sama - kaikkea mitä löytyi :-)

   Poista
 2. Pikaflunssa! Kiva että jollain muullakin on. Tuo on mun tyypillisin flunssailumuoto. Iltaflunssa eli yks ilta. Ei toki joka vuosi kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on vallan loistava keksintö. Luulen, että osa flunssan etenemisen tehokkuudesta on sen hyväksyminen ja oireille antautuminen. Elimistö puhdistuu.

   Poista