keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Liikaa talvea.

Heräsin. Muistin aamupalan. Otin auton pois roikasta. Laitoin auton roikkaan. Puhuin puolitoista tuntia putkeen. Olin sihteerinä kokouksessa. Roudasin. Järjestin. Tarkistin. Kommentoin. Tiedotin. Muisti sanoa ohimennen. Vastasin. Sovin. Päivitin. Otin auton roikasta. Kävin katsomassa paikan päällä. Muistin ostaa omenoita. Laitoin auton roikkaan.

Tulin kotiin ja söin Lidlin lihapiirakan, sellaisen ison. Tuli huono olo. Selvitin vielä pari asiaa. Huomenna on tiukka päivä. Hoksasin vaihtaa lämpimät verkkarit ja paksun villapaidan ja villasukat. Paleli vieläkin. Kyykähdin sänkyyn, peiton alle. Olin yhtäkkiä uupunut. Onkohan tämä se kuuluisa työuupumus? Muistelin Pariisia, miten yhtenä päivänä siellä paleli ja oli kosteaa ja makasin hotellihuoneessa peiton alla ja luin kirjaa. Olin niin uupunut, etten jaksanut kävellä enää yhtään, ja paleli, koko ajan, sisälläkin. Tuntui, että hengitys huurustui huoneessa.

Yritin naksauttaa selkäni fasettilukon. Se ei vielä auennut. Vääntelehdin selälläni kömpelösti räsymaton päällä liian isossa ja paksussa poolokaulusvillapaidassa sukkaan kiedottu tennispallopari selkärankani alla. Ei siitä mitään tullut. Ei naksaahdusta. Ei huvita olla ihminen. Saako olla jotain muuta?

Lupasin kyllä laittaa ruokaa, kunhan Diiva tulee kotiin myöhemmin. Kaikkea sitä menee lupaamaan. Roskis haisee.

4 kommenttia:

 1. Panenpa korvan taakse tuon tennispalloparin sukassa. Koiran lelulaatikosta saattaa löytyä kaksi, tosin toinen taitaa olla vinkuva. Ei haittaa :)
  Mulla on alaselässä oikealla puolella joka ilta lukko, joka täytyy naksauttaa, ennenkuin voi ruveta nukkumaan. Oon huomannu sen tärkeäksi selän kivuttomuuden tavoittelussa.

  VastaaPoista
 2. Laita mieluummin selän alle kuin korvan taakse :-)

  VastaaPoista
 3. Fasettilukko on yksi ihmiskunnan veemäisimmistä vitsauksista jolla on taipumusta vaivata koko eliniän. Omaa ruotoani käyn naksauttelemassa hermorataihmisellä joka sinänsä on turhaa koska selkä on korkeintaan päivän, pari hieman helpompi mutta onhan tuossa se hyvä puoli että pääsee kerran viikossa kuulemaan uusimmat juorut :D

  VastaaPoista
 4. Tuo minun fysioterapeutti on hyvin hermorataihmismäinen. Tykkään. Ja kertoo myös juoruja.

  VastaaPoista