tiistai 5. tammikuuta 2016

Day 5 1/2

Alan epäillä, että mah jong on ollut elämääni kasassa pitävä voima. Ehkä olenkin kuollut jo vuosia sitten, enkä ole vain erityisemmin huomannut asiaa, koska aina, kun asia on alkanut minua askarruttaa, olen ottanut korttipakan tai muun soveltuvan mobiililaitteen käteeni ja lakannut ajattelemasta.

En ole koko viime vuoden aikana ottanut yhtä monia päiväunia kuin tämän vuoden aikana. Pystyn näköjään nukahtamaan koska vain, yhdeksän tunnin yöunien jälkeen. Kun herään, en pysty tarkentamaan katsettani vaan uikutan avuttomana kuin kuuttivauva valkoisella hangella. Pystyyn nouseminen on hankalaa, koska erityisesti oikea jalkateräni tuntuu jo irtoavan haperosta ruumiistani. Minua palelee. En halua pois peiton alta. Minua ei yleensä koskaan palele. Minä olen se ihminen, jolla on aina kuuma, ja joka nukkuu ikkuna auki lokakuuhun asti.

Minulla on nälkä, mutten jaksa huojua jääkaapin edessä riittävän pitkään, että hahmottaisin, mikä kuvio syömiskelpoisista elintarvikkeista muodostuisi jos yhdistäisin pisteet. Glögin ja pari muuta pikkujoulueinestä voisi heittää menemään, mutten jaksa, koska pitäisi ojentaa kädet kauemmas torsostani, ja ojentelu saisi lämmön ja hauraan elämänvoiman risahtamaan rikki kuin vanhan hämähäkinverkon.

Pääkipu. Se oli kova. Otin ihan troppeja. En usko, että minulla oli mitään oikeaa syytä pääkipuun, tämä on vain kipua joka johtuu siitä etten jaksa aktiivisesti olla kivutun. Tai ehkä se johtuu siitä, että väkisin pidän silmiäni ja korviani auki ja aivoihin ujuttautuu varomattomia ärsykkeitä, joita pääni sisällä odottava lukki ahnaasti odottaa, ja heti kun ne astuvat tahmean kudosmassan reunalle, lukki ryntää paikalle, tainnuttaa ja kietoo saaliinsa tiiviiseen verkkoon, mutta siinä se vielä hiljaa sätkii. Siitä se kaikki aaltoileva kipu.

Täällä oli ennen paljon vähemmän hämähäkkejä. Ehkä en vain huomannut niitä.

3 kommenttia:

 1. Tai sitten sulla on vierotusoireita jotka on tavallista kovemmat. Koin aikani samankaltaisia oireita lopettaessani erään koukuttavan harrastuksen minkä voimasta kertoo se, että ajattelin sitä miltei joka päivä vielä puoli vuotta lopettamisen jälkeen ja se oli kuule todella häiritsevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Migreenikohtaus on myös yksi mahdollinen diagnoosi - hyvien yöunien sirdaludin ja buranan jälkeen kun asiaa arvioin...

   Poista
  2. Migreeni on itsestään saatanasta ja sympatiat kaikille jotka siitä kärsivät.

   Poista