torstai 17. syyskuuta 2015

Grease.

Kahvipöytäkeskustelu oli tänään todella rasvaista, niinkuin se tuppaa miesvaltaisilla aloilla usein olemaan. Korviani kuumotti, poskeni hehkuivat, liikehdin levottomasti, enkä voinut kuin malttamattomana odottaa seuraavaa kollegan suusta tipahtavaa yksityiskohtaa, joka saisi meidät kohahtamaan ihaksuvasta paheksunnasta.

Ehkä tämä oli sijaistoiminto sille, ettemme päässeet lukemaan toisillemme Anna-lehden viikkohoroskooppeja vihjailevilla äänenpainoilla. Lehteä ei löytynyt. Lähipöydän herra, jolta tivasin tiukasti, mitä lehteä hän paraikaa lukee, vakuutti pontevasti lukevansa Tekniikan Maailmaa, mutta saattaa olla, että hän huijasi minua.

Puhuimme siis ruuasta. Kukkakaalista, joka on keitetty juuri oikean al denteksi valkosipulin kera. Valkosipulista perunamuusissa. Perunoista, joissa on voita. Voin uppopaistamisen eri tekniikoista. Suklaiseen juuustokakkupohjaan leivotusta suklaamoussekakusta, joka on glaseerattu suklaalla, johon on sekoitettu voita ja kermaa.

Sitten tajusimme, miten syvissä vesissä olemme, ja joku alkoi miettiä, miten tuosta ohjeesta saisi karsittua pois huonot hiilarit. Pohjan voisi tehdä täysjyvädigestiveistä, tai jättää kokonaan pois. Karppausversio.

Itse olen sitä mieltä, että huonot hiilarit ovat niitä, jotka maistuvat pahalta.

Mielenrauhani on järkkynyt hieman. Olihan se jo toivottavaakin, että olisi jotain, joka saisi tämän viilitonkan tytisemään. Ehdin jo vähätellä asiaa, ajatella, että se voi olla ihan vain sattuma, että unohdan excelöinnin päivänä muutamana. Että oikeastihan olen ihan oma itseni, ja voin luottaa harkintakykyyni ihan samalla tavoin kuin kaikkina muinakin aikoina.

Sitten sain mielenjärkytykseni laajuudesta evidenssiksi todella kovaa faktaa. Olohuoneen pöydällä oli äsken NELJÄ Geisha-konvehtia, jotka olivat jotenkin kulkeutuneet sinne viime lauantaina tai sunnuntaina, ja unohtuneet niille sijoilleen. Nyt on torstai.

4 kommenttia:

 1. Kukkakaali al dente, ja siihen voita... Kuolaneritys käynnistyi!

  VastaaPoista
 2. Valkosipuli on loppu....mitä mä nyt teen...

  VastaaPoista
 3. "Geishakonvehdit pöydällä" on hyvin lyhytaikainen tapahtuma tässä kodissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että geishakonvehtien katoamisen nopeudesta voidaan löytää jotain ihan yleismaailmallista statistiikkaa, joka hyvinkin tukee havaintoani nykytilanteeni epävakaisuudesta.

   Poista