sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kuuma, ja niin kekseliäs.

Sain siivottua! Siis makuuhuoneeni, keittiön, eteisen ja olohuoneen. Tytöt huolehtikoon omistaan, ja tulevat päivät kylpyhuoneesta. Oloni muuttui kovin paljon levollisemmaksi lattian luuttuamisen myötä.

Illalla kipitin kaupungille ja katsomaan Kauko Röyhkää. Häntäkään en ole ennen nähnyt, mutta kovasti ihaillut kiinnostavana persoonana. Keikka oli Rauhalan patiolla, joka oli hieman karumpi ympäristö kuin odotin, mutta konseptina hyvin toimiva. Festaritunnelma, mutta pystyi istumaan tai seisomaan, kaikki olivat lähellä ja tarjoilu pelasi.

Röyhkä oli yllättävän hyvä. Soitti sopivasti sekä vanhaa että uutta tuotantoa. Näytti aidosti nauttivan tunnelmasta ja yleisöstä. Hänellä on paljon maneereja, mutta ne näyttävät aidoilta. Jos olisin jossain tanssilattialla, ja vieressäni olisi tuntematon henkilö joka käyttäytyisi kuin Kauko Röyhkä (humppaisi vartalo vinossa nöösisti edestakaisin ja irvistelisi välillä), vaihtaisin vaivihkaa paikkaa. Jos kyseessä olisi aito Röyhkä, en ehkä vaihtaisi.

Röyhkän uusikin musiikki kuulostaa siltä, että hän on halunnut tehdä juuri tuollaista, halusi joku sitten kuulla sitä tai ei. Tai että hän aidosti tulee yleisön eteen että katsokaa, kuuntelin räppiä ja ajattelin tehdä oman version, eikös ole kiva teistäkin? Melkein jokainen biisi kertoo tyypistä, joka menee baariin ja tapaa siellä kiinnostavan persoonan.

Röyhkän musiikissa on tilaa hengittää.

2 kommenttia:

  1. Onhan Röyhkä saanut muutaman hitinkin aikaiseksi, vaikka on tehnyt aina omanlaistaan musiikkia valtavirroista viis veisaten. Jostain joskus luin, että se on "ajastaan edellä" mutta en tiiä sitten... ehkä ennemminkin niin, että se elää jossain rinnakkaisajassa. Majavalakista oon tykännyt.

    VastaaPoista
  2. Joo, rinnakkaisaika kuulostaa oikeammalta. Ne hitit ovat olleet aivan oikeutettuja. Paska kaupunni räjäytti potin eilen.

    VastaaPoista