keskiviikko 31. elokuuta 2016

Silmissä leikkivät säkenet lyö.

Lihakseni ovat vähän jumissa, verenpaineeni koholla, mutta en ole ihan niin väsynyt kuin yleensä. En ole tällä viikolla pyöräillyt. Vain tanssinut, ottaen pitkiä kurottavia hitaita askeleita taaksepäin yläselkä ryhdikkäänä ja kädet kohotettuina. Liikunnan ja liikkumattomuuden vaikutukset ja hyödyt ovat ristiriitaisia.

Tällä viikolla antaudun vietäväksi sille tosiasialle, että elämäni pyörittää minua kuin pellavapäätä Saarenmaalla. Kaunomieli. Se tuntuu vuoroin haikealta, vuoroin tunnen suurta ylpeyttä ja helpotusta. Vähän odotustakin, koska olen ihminen, joka suhtautuu muutoksiin positiivisen odottavasti. Ei se muuta kauas. Eikä halua päästä minusta eroon. Ja tykkää edelleenkin, jos laitan ruokaa.

Harkitsin tänään nyysiä talon pihasta maahan tipahtaneen "Työmaa-alue, asiattomilta pääsy kielletty" -kyltin makuuhuoneeni oveen. 80-luku räjähti huoneessani taannoin, eikä siitä ole vielä kukaan toipunut. En oikeasti meinaa löytää vaatteitani, korujani, meikkejäni, niitä joita tarvitsisin, mutta kaikkea käyttökelvotonta krääsää kyllä, mille ei oikein ole kunnon sijoituspaikkaa. Fiksua sellaista. Tähän kun lisää kirjahyllyroinat, kuivuvan ja kuivan pyykin, puolipitoiset vaatteet, talvivaatteet, kesävaatteet, ja vaeltavat villasukat, joille en enää viikkoihin ole yrittänyt löytää paria vaan huokaisen vain helpotuksesta jos löydän mitkä tahansa kaksi kappaletta, niin ihan oikeasti jouduin nukkumaan mennessäni laittamaan valot uudestaan päälle, että löytäisin sängyn paremmin.

Kohta, aivan kohta, saan isomman huoneen. Sinne toden teolla muuttamiseen menee varmaan pari viikkoa, koska kaapit ovat täynnä sekalaisuuksia, jotka pitäisi suoria kuntoon pohjia myöten, ennen kuin tuntisin omistavani tilanteen suvereenisti.

Tänään mikään ei edistynyt. Laitoin keskinkertaista ruokaa ja hengailin kaappimiehen kanssa. Hän hieroi tangon runtelemia nilkkojani, ja katsoimme yhdessä Randyn hääpukuohjelmia boksilta. Korjasi vessan lampun ja neuvoi Diivaa matematiikan syövereissä.

Minulla on ilmeisesti PMS.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti