sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Laatuaudiointi.

Äitini tulee kylään. Se on harvinaista. Sallin itselleni ulkokultaisen hyväksynnänhakemisen, imuroin (tai siis komensin Diivan imuroimaan), aion laittaa kaikenlaista Oikeaa Kotiruokaa, leipoa piimäkakun ja kehuskella muka vahingossa lipsauttaen, että käytin siihen kaiken päiväysvanhan jääkaapista. Tai siis koska olen kotona vain hyvin myöhään viikolla, ohjeistan Kaunomielen laittamaan sitä Oikeaa Kotiruokaa poissaollessani, ja osoittamaan näin, että osaan kasvattaa päteviä ihmisiä.

Muutenkin olen yrittänyt olla pätevä kasvattaja. Kaunomielellä on ensimmäinen preliminääri, ja teen hänelle sinne eväät. Unohdin kyllä ostaa niitä voipaperisia valmiita eväsleipäpusseja, mutta eiköhän me selvitä.

Kehuin myös sitä, miten hienosti hän on lukenut matematiikkaa. Minä en aikanaan lukenut, koska olin armoton tuuripelle. Istuin koko lukuloman yöpuvussani olohuoneen lattialla, kärsin influenssasta ja pelasin pasianssia neljällä pakalla yhtä aikaa. Pärjäsin ihan hyvin.

Kehuni saivat Kaunomielen epäluuloisen näköiseksi. Tilanne oli kai sellainen, että jos hänellä olisi lemmikki, seuraavaksi olisin jatkanut juttua sanomalla “kuuleppas Kaunomieli, tiesitkös että lemmikit menevät joskus lemmikkien taivaaseen, ja se ei ole välttämättä ollenkaan surullinen asia”.

Diiva kävi äsken pyytämässä, että nyt kun on koeviikko, voisinko välillä komentaa häntä lukemaan, jotta vieraileva äitinikin hoksaisi sitten, että hän ei ihan vain ujouttaan ja umpimielisyyttään kökötä huoneessaan hiljaa.

Tulee vähän sellainen tunne, että ehkä minulla olisi vähän petraamisen varaa näissä opiskelujen tukemis-jutuissa. Se ei oikein ole bravuurini.

4 kommenttia:

 1. Heh, mulla olis tuo siivous, jos isä tulis :) äiti ei enää tuu, eikä välittäs sotkustakaan.

  VastaaPoista
 2. Omalla lukulomallani taisin lukea ekan kerran Sormusten Herrat... Matikan preleistä pinnasin, koska olin kuullut huhuna matikanopettajan sanoneen, että hänen takia sinne ei kukaan jää istumaan. No, onneks huhu oli totta. Pelkään numeroita vieläkin. Olen maailman onnettomin niiden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mä pidin lukulomalla lomaa lukemisesta. Keksin kaverin kanssa uusia harrastuksia, kuten pulkkamäki ja delfinaariossa käynti jne. Ihan ok meni silti kirjoitukset. Vaikka voisin olla päässyt elämässäni parempiin hommiin, jos joskus olisin viitsinyt tehdä lukiossa edes jotain koulun eteen. Ei vaan kiinnostanut. Tuskin kiinnostaisi vieläkään...

  VastaaPoista
 4. Lukuloman terminä voi siis käsittää monella eri tavalla! Loma jolloin voi lukea - loma lukemistasta.

  Nyt aamulla tuli mieleen, että kylppärin lattian olisi voinut pestä, mutten muistanut tai ehtinyt, koska Downton Abbey. Jos minulla olisi lukuloma, katsoisin ihan varmasti Downton Abbeyn viisi kertaa alusta loppuun.

  VastaaPoista