maanantai 20. huhtikuuta 2015

Du med, och jag med.

Minäkin katsoin vaaleja. Minua kiinnostaa nähdä, miten eri puolueet viestivät ja profiloituvat, ja miten äänestäjät tulkitsevat näitä viestejä. Miten eri tunnereaktiot mediassa vaikuttavat eri puolueiden suosioon. No sitähän voi vain arvailla, mutta on hauskaa spekuloida. Suomessa tuntuu usein valinnat tapahtuvan vastavoimien kautta. Mietin erityiseti mikä on Vihreiden suosion takana.

Keskustan suosio ei yllättänyt. Sipilässä on jotain tuoretta ja toivoa herättävää. Se, ettei ole ollut koko ikäänsä politiikassa on varmasti suuri etu imagolle. Jännää seurata, tapahtuuko politiikassa seuraavalla hallituskaudella mitään eri tavalla kuin ennen, vai onko meno vaalitenttien mukaisesti varovaisen tahmeaa. Kokemattomuus ei sitten tosipaikassa välttämättä toimikaan yhtä hyvin.

Aika monen poliitikon naama on uudistunut. Miesten ja naisten. Joillain on posket selvästi eri paria kaulojen kanssa, paljon siloisemmat. Monilla kasvot jotenkin kokoa suuremmat kuin ennen. Pään ja vartalon mittasuhteet muuttuneet, leukalinjat omituisten muhkuraiset. Mitä ne nykyään tekee, lisää jotain täytteitä poskiin?

Väyrysen Paavo oli vetänyt purkista tummaa hiuksiin. Ihan turhaa, hänen pitäisi antaa kutrien harmaantuja hankkia sellaiset Michael Caine -lasit, ei nämä, vaan ne kekkoslasit.


Erityisesti Päivi R. on ollut kolarinsa ja sitä seuranneen viikon vuodelevon jälkeen erityisen raikkaan ja levänneen näköinen. Tämä muutos on kovin onnistunut, oli se sitten tehty valokynällä tai jollain muulla:


Mutta kyllä minua korpeaa kovasti se, että ainoana naisena puoluejohtajan pestissä Päivi Räsäsen suoriutumista Ylen vaalitentissä kommentoitiin jossain kolumnissa suurinpiirtein "erittäin raikas habitus". Kenenkään muun puoluejohtajan ulkomuotoa, olemusta tai asua ei kommentoitu mitenkään, ainoastaan heidän argumenttejaan ja reaktioitaan eri tilanteisiin. Ei edes Arhinmäkeä, jolla oli t-paita pikkutakin alla. Ketä se edes kiinnostaa?

Tavasin jutun tarkasti, harmittaa, kun en nyt löydä sitä. Tai silloin heti avautunut aiheesta. Olisi kolumnisti vaikka suoraan sanonut, että Päivillä oli koko porukan upeimmat sääret, mikä oli täysin totta, ja aivan yhtä olennainen meriitti, kun mietitään sitä kuka on pätevin hoitamaan yhteisiä asioita luottamusvirassa.

Ilmeisesti se kuitenkin on oleellista, kun miettii paljonko vaalibudjeteista on kilahtanut Rolf Nordströmin kassaan.

Saatan olla ihan vain kateellinen matalan otsani ja alati syvenenvän sibeliusryppyni alla.

Ja ei, "aito avioliitto" -kangaskassit joissa on piparkakku-ukkoina ihminen ja ihminen mekko päällä ja pieniä ihmisiä ja koira eivät herätä minussa pullantuoksuista oloa. Miksi Kristillisdemokraatit ovat niin kiinnostuneita siitä, kuka kenenkäkin kanssa vehtaa ja millä tapaa? Että joo, kerro minulle minkälaista seksiä harrastat, niin minä kerron sinulle mitä ihmisoikeuksia omistat.2 kommenttia:

  1. Onkohan meillä ennen ollutkaan lestadiolasta pääministeriä? Tai eihän se varsin vanhoillislesta olekaan, mutta sitä samaa sakkia.

    VastaaPoista
  2. Ei minun muistaakseni ainakaan.

    VastaaPoista