keskiviikko 24. helmikuuta 2016

The seer.

Näin unia. Enneunia. Tai no ei ne vielä ole toteutuneet, joten ihan varma ei voi olla oliko ne niitä, mutta yleensä kun näen tuommoisia, asioita tapahtuu. Sitten myöhemmin ymmärrän, mitä unet tarkoittivat, kun kaikki on unissa tietysti hyvin sekavaa ja viitteellistä, eikä niistä voi oikeastaan päätellä paljoakaan.

Nyt kaverikin näki unia. Odotan jännityksellä. Tai no en oikeastaan. Jostain syystä näen näitä unia vain aihepiireistä, jotka eivät ole aivan erityisen henkilökohtaisia, joten ne eivät aiheuta erityisen suurta jännitystäkään.

Todella näppärä ja hyödyllinen taito tämmöinen enneuneliasuus.

Sulattelin yön yli optikon silmistäni kertomia asioita. Ja itse kertomiani. Että kun oikeastaan minulla ei ole erityisen huono näkö, katsoin sitten lähelle tai kauas. Keskietäisyyksille katsoessa minua vähän huimaa, jos minulla on nykyiset lasini päässä. Ja kun nyt ei sitä hajataittoakaan enää. Että jos vain ja ainoastaan työpaikan näyttöpäätteelle on ollut vähän hankala nähdä, mutta vaikkapa läppirinruudulle ei, miksen siirtäisi sitä näyttöä aiempaa lähemmäs?

Tein niin, enkä myöskään laittanut laseja päähän koko päivänä. Nyt ne sitten eivät mukakorjanneet hajataittoani, vaan katselin melko suoraan vaihtelevia aihepiirejä nenänvarttani pitkin, ja kas, pääni ei ole kipeä. Lisäksi näin kaiken ihan riittävän hyvin.

Se nainenhan oli nero, se optikko siis.

Kävin Lidlissä. Ostin kuusi kiloa omenoita, kuusi banaania, kanaa kun se oli tarjouksessa, vaikkei pitänytkään ostaa, ja lisäksi kaikkea järkevää kolmen kassillisen verran ja edullisen jumppamaton.

Nyt pitäisi sitten jumpata.

Pakottauduin ostamaan viisi kappaletta jalkapallosämpylöitä. Parittomat numerot ovat minulle hyvin vaikeita. Ostan aina hedelmiä parillisen määrän. Nyt arvoin, ottaisinko neljä vai kuusi sämpylää. Neljä tuntui määränä pieneltä, ja edellisistä ostamistani kuudesta jäi yksi kuivumaan. Meni aika pitkään, ennen kun tajusin, että asiassa piilee nerokas kompromissinomainen ratkaisu.

Voisin ihan oikeasti jumpata.2 kommenttia:

  1. Hyvä optikko oli se. Tätä näyttöä ei saa lähemmäs (ei tämän edessä toki olisi pakko viettää aikaakaan) mutta joskus auttaa, kun suurentaa tekstiä...

    Mulla on kans joskus noita "hyödyllisiä" enneunia. Niinku sillon, ku näin unta Juicesta kirjakaupassa pöydän takana (itse istuin kiiltävien punaisten omenien muodostaman kasan päällä) ja pari päivää myöhemmin näin lehdessä kuvan, jossa Juice oli sen pöydän takana signeeraamassa kirjojaan ostajille. Mutta yleensä ne unet tosiaan on sellasia, että vasta asian tapahduttua tajuaa, että ai tätä se mun uneni ties.

    VastaaPoista
  2. Juuri tuontyyppisiä minäkin näin. Ihan selkeästi jotain etukäteen, muttei koskaan mitään hyödynnettävää.

    VastaaPoista