maanantai 5. maaliskuuta 2018

Laiva saapuu satamaan.

Jäin miettimään eilistä otsikkoani. Se ei liittynyt Saara Aaltoon, vaan lähti ajatuksesta huoleton. Rouva Hulda Huoleton, mutta otsikkoon päätyi kohta vaimo merimiehen. En tiennyt miksi, mutta mietin asiaa sitten jälkeenpäin, kun lähdin lenkille, jolla taas kävelin harhaan, ja tein siis yhtä pitkän kävelylenkin kuin viimeksi lenkillä virhearvion tehdessäni, jonka jälkeen olin oksentaa ja kärsin rytmihäiriöistä. Tällä kertaa lenkillä oli vain miellyttäviä sivuvaikutuksia.

Ei, Valssimies ei ole astronautti eikä merimies. Ehkä hän on Etelämantereella tarkkailemassa pingviinien parittelua. Se kuullostaisi paljon jännittävämmältä kuin totuuus, eikös?

Ystävälleni on sanottu, että hän on ollut entisessä elämässään merimies. Vai oliko se merikapteeni? Ja kuka sen sanoi, en kai se ollut minä?

En muista nyt tarkemmin mistä tuossa merimiehuudessa oli kyse. Joka tapauksessa hän on siis ihan tässä todellisuudessa nainen, tällä kertaa, voisi lisätä, jos oletamme, että sielunvaellus on potentiaalinen hypoteesi. Ei ole pakko olettaa.

Lauantai-iltana, kun olimme lähdössä kotiin hilpeästä paikasta, ystäväni tempautui vielä viime metreillä miespuolisen kanssamatkustajan syleilyyn, tanssin merkeissä. Hän irrottautui lopulta kohteliaasti ja sanoi jotain, ilmeisesti kertoi, että me olimme jo kotiin ja nukkumaan lähdössä. Seuranhakuinen mies puhutteli sitten minua pilke silmäkulmassaan, keksittyään hassunhauskan lähestymistavan: "Ai SINÄKÖ saat viedä tämän ihanan naisen kotiin viereesi nukkumaan tänään?" Katsoin häntä silmiin, hymyilin ja sanoin "kyllä". Mies häkeltyi, näin miten hän kertasi mielessään sanomansa, ja mietti, oliko ollut kovin suvaitsematon vitsaillessaan niin poliittisesti epäkorrektisti, ikään kuin naispariskunta olisi vitsin aihe. Ja onko parisuhteellisen monimuotoisuuden tuulahdus nyt vihdoinkin rautautunut osaksi myös hänen arkitodellisuuttaan, pitääkö hänen tästä lähtien kokea sekä miehet että naiset kilpailijoikseen naismarkkinoilla? Kyllä, tuntui vähän siltä, että hänen maailmankuvansa laajeni hieman juuri siinä hetkessä.

En kyllä tiedä yhtään miksi niin tein.

4 kommenttia: