lauantai 11. kesäkuuta 2016

Cleancing of the temple.

Ylikuormitustilasta palautumiseen tarvitsee lepoa, kevyttä liikuntaa, ei-kuormittavia kiinnostuksen kohteita ja naurua.

Konttasin läpi viime viikon työpäivien, välillä raahauduin rähmälläni, mutten pysähtynyt ja pääsin perille. Aivan fyysisesti selkäni ja vatsani ovat väsyneet, jalat painavat ja kudoksissani krapulan oireita ilman alkoholin ylikäyttöä. Tai no nappasin minä muutaman hyvälaatuisen seurustelujuoman keskiviikkona, mutta olin kotona kahdeksalta. Muistan mumisseeni, että katsottaisiinko yhdessä unelmien pätselöritärtä, mutta sitten heräsin kahdelta yöllä, ja seuraavan kerran kuudelta.

Tänään olen sitten päätyökseni palautunut. Katson telkkarista asioita, joissa on miellyttävä, 80-luvun taustakohina, kuten Murder she wrote. Hienot syntikkajouset. Opettelin tekemään pihvejä kikherneistä, joihin taidan olla koukussa. Niistä tuli mainioita. Lisäksi tein kattilallisen jauhelihakeittoa ja pesin koneellisen pyykkiä, Kaunomielen kauniin tea dress-mittaisen kolibrikuviolengin, jotta hän voi valokuvautua se yllään maanantaina. Vaikea kuvitella palauttavampia toimenpiteitä, mutta jatkan valitsemallani polulla.

Ilokseni huomasin eilen, että talon pääty, hupun ja telineiden alta kurkattuna, on jo uudessa kuosissa, hernerokkamaisen vihertävänbeige, uudenkarhean ja vakavan oloinen. Viherrys sopii hyvin tämän alueen vanhojen talojen oranssiin ja keltaiseen. Mukana on myös vaaleanpunaista, taivaansinistä ja mintunvihreää.

Tämä antaa minulle luvan kuvitella, että vähintään kolmesta ikkunasta poistuvat muovitukset ennen keskikesän helteitä.

Tänään pääsen saunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti