sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kun on riittävän kauan yksin.

Suomen kesä on niin lyhyt, että excelini on sitä mieltä, että yksi mekko riittää. Kesäisin minulla on enemmän vapaa-aikaa kuin talvisin, ja myös useammin kuin talvisin saatan singahtaa kaupungille selailemaan vaatekauppoja. Se on mukavampaa ilman toppatakkia, talvikenkiä, hanskoja pipoja ynnä kimuranttista kerrospukeutumiskokoelmaa jonka kulloinkin olen varteni somisteeksi sommitellut. Tämän seurauksena exceliini kertyy kausivaatteita, joiden käyttökausi on hyvin rajallinen, ja siellä ne sitten pysyvät, excelissä, käyttöhintaindexi ei pimeiden talvikuukausien aikana muutu mihinkään, ja mikä pahinta, ne vievät rivitilaa sellaisilta vaatteilta, joita voisi käyttää ympäri vuoden. Tai edes kylmällä säällä. Vuosien havainnoinnin ja harjoittelun tuloksena olen oppinut tämän ja pyrin hillitsemään kesäistä ostosteluhimoani.

Juuri ajattelin, että tänä kesänä se on onnistunut melko hyvin. Sitten huomasin, että enhän vielä ole pitänyt kesälomaani. Varsinainen koetinkivi on vasta edessä.

Eilen kuitenkin pesin camparit mustasta paitamekostani, silitin sen oikeastaan märkänä ja singandin takaisin kaupungille. Vain yksi mekko kerrallaan voi olla lempimekko, ja Suomen kesä on niin lyhyt, että muiden kuin lempimekkojen käyttäminen on epäloogista.

Minulla on Wonderwoman-t-paita. Se oli hetken lempiteepaitani. Nyt se on syrjäytetty. Se on silti kiva. Kaunomielikin on usein Wonderwoman. "I wonder where my keys are."

Minulla on myös "Wonder hair" -nimistä hiustuotetta, koska lähipiiriini kuuluva somevaikuttaja saa kaikenlaisia tuotteita kokeiltavakseen ja kommentoitavakseen kaupallista hyötyä tavoittelevalla tavalla. Hyötyä koen siis minä, jolle päätyvät ne tuotteet, joita somevaikuttaja ei itse halua ihan oikeasti käyttää, vaikka kertookin niistä julkisesti hymyillen vain ne asiat jotka kokee positiiviksi. Kuten "voi miten kaunis pakkaus".

En tiedä, onko wonder oil hoito- vai muotoilutuote. Hänen hiuksensa se teki äärimmäisen sähköisiksi. Onko olemassa sellaista naispuolista supersankaria, jonka supervoima on staattinen sähköisyys? Joku Static Electra? Tshiuh - vain käden ojennus, ja supervoimallaan hän saa vihollisensa liehuvan kesämekon liimaantumaan kiusallisesti sääriin ja vartaloon kiinni, niin että tämän täytyy paeta paikalta cameltoetaan käsillä peitellen. En muista vielä nähneeni, ehkä Marvel voisi maksaa minulle jotain ideastani.

Perjantaina lutrasin hiuksiini tuota tuotetta. Se haisee ihmeelliseltä, vähän kuin joltain marjoilta, jotka ovat hapettomassa tilassa homehtuneet. Ehkä myrkyllisiltä marjoilta. Ehkä tuote on nimensä veroinen, herättää ihmetystä. "I wonder what this smell is." "I wonder if there's a natural explanation for this smell."

Minun hiukseni eivät sähköistyneet. Olihan niissä kyllä muitakin tuotteita lutrattuina, joten en ehkä ole vielä valmis julistamaan ilmiötä ihmeeksi. Nyt on kolmas päivä menossa samoilla kuohkeutusaineilla, ne ovat edelleen hurmaavaan ja kuohkean näköiset, vaikka ovatkin täynnä itikoita ja yökkösiä 35 kilometrin öillistyen pyöräilyjen jäljiltä. Ehkä suurin syy ilmiölle kuitenkin on tämä kesäinen sää. Ehkä tämän takia ihmiset lämpimämmisä maissa ovat vähemmän masentuneita kuin suomalaiset. Heillä on enemmän hyviä hiuspäiviä.



Eilen kun makasin takapihalla elpymässä ja nurmikentän toisella puolen, valtavan tuomen suunnassa oli jonkinlaiset bileet. Tämä soi livenä, erinomainen cover mielestäni. Sopi kesään, lekotteluun, tunnelmaan, vaikka en olekaan iskelmän suurkuluttaja. Koin päiväleponi hyvin laadullisesti tyydyttäväksi. Nyt kun googletin biisin, aloin miettimään, että mahtoikohan esittäjä olla A. Louhela itse, maantieteellisen sijaintini huomioiden.




2 kommenttia:

  1. Käkätin ääneen Static Electran taikavoimien kuvailua lukiessani :)
    Mie olen ostanu tänä kesänä jo kaksi mekkoa, niitä yhdisti kuosi, jossa valkoisella pohjalla on värikkäitä kukkia, hedelmiä, lehtiä ja muuta sellasta. Maksoivat yhteensä ehkä 25 euroa, toinen oli Lidlin maksimekko. Sitä Tokmannin lyhyempää mallia oon kyllä sitten käyttänytkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässäkin sen huomaa - kaksi mekkoa - toista olet käyttänyt! Yksi riittää :-)

      Poista