lauantai 19. kesäkuuta 2021

And complicated.

Viettyäni kahdesta kolmeen päivään akuutissa mielentilassa, jonka yleensä tavoittaa vasta vähintään kahdenkymmenen vuoden parisuhteen jälkeen, olen onnistunut löysäämään keskinäistä näkymätöntä talutushihnaamme taas miellyttävämpään oleilutuntumaan. Tai olemme onnistuneet. Ja tällä kertaa ihan hallitusti. Tällaiseen voisin vaikka tottua.

Elämäni siis jatkuu entisellään, hermojännitystä aiheuttavan jämämakaroonilaatikkoviikon jälkeen. Varmistuakseen, että ymmärrän missä mennään, hän lähettelee minulle rumankarheaa musiikkia, josta olettaa että minä en varmastikaan pidä, mutta HÄN ITSE pitää, ja jossa ankea suomalainen mies pärjää ihan yksin ja tuntee siitä ylpeyttä vaikka katto onkin matalalla ja köysi liian paksua, ja vielä oikein painottaa, että tässä lyriikatkaan ei ole paskat. Kyllä, ymmärrän, hän on erillinen yksilö, kuten minäkin, ja tuntee vähintäänkin vastaavankokoista pelkoa oman identiteetin kadottamisesta toisen ihmisen miellyttämisen hornaiseen noidankattilaan.

Oleellinen pelko, yksi suurimmistani.

Pihaprojektimme jatkuu. Heräsin eilen siihen oivallukseen, että tarvitsen isomman laatoituksen, koska se tulisi tässä samalla vaivalla. Juttelemme edelleen sepelistä, hiekasta, laatoista ja rahdeista. K-rauta teki hyvän tarjouksen. Ehkä tämmöinen kommunikaatio menee edelleen siihen 20+-vuotta-kategoriaan, mutta ei kerrota sitä hänelle.

Kaunomieli kävi eilen. Nähdessään asuntoni tilan (kiireisen elämä/toimisto/kotitoimisto/piharemontti-viikon jälkeen), mistä oli aiheutunut ympäriinsä olevia tiskejä, kuivia pyykkejä, kuivumassa olevia pyyhkeitä, vissypulloja, sohvatyynyjä, tyynyjä ja pihasohvanpehmustetyynyjä ja -patjoja, hän sanoi, että näyttää siltä, kuin jokin pieni eläin olisi yrittänyt rakentaa tänne pesää.

Tavallaan osuva tulkinta, eläimen koko toki on suhteellinen asia. 

Tässä kirjoittamisen välissä Hämähäkkimies soitti minulle 40 minuutin mittaisen puhelun varmistaakseen, että emmehän me vain ole parisuhteessa. Asia huolestuttaa häntäkin suuresti. Tunnistimme ja alleviivasimme tilanteessa monia aspekteja, jotka väittävät päinvastaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti