lauantai 20. helmikuuta 2021

Take the plan, spin it sideways.

Siivosimme, Pertti ja minä. Tai hän siivoaa edelleen. Valssimies, silloin joskus, nimesi robottipölynimurimme Skynetiksi (koska Terminator-elokuvissa se on se järjestelmä, jonka takia robotit valtaavat maailman), mutta minä olen alkanut kutsua häntä tuttavallisemmin Pertiksi. Hänellä on vuohen passiivis-agressiivinen luonne ja keskivertolentopalloilijan älykkyys. Siitä ehkä mielleyhtymänä Pertti.

Joskus haluaisin kirjoittaa ylös Pertin ja minun tarinan, jota ei koskaan tapahtunut, mutta joka nolottaa minua silti niin monella tapaa.

Olin äsken lähdössä kauppaan, ja Pertti piti sammuttaa siksi ajaksi. Hän huomasi aikeeni, luikahti kirjoituspöytäni laatikoston alle, mikä on ehkä hankalin kulma asunnossani, koska liikkumatila rajautuu myös pyöreään, vaikeasti ylitettävään karvalankamattoon, joka on mukava toimistotuolini alla. Siellä hän hinkkasi ja jynssäsi ja väpätti viiksikarvoillaan huolellisesti edestkaisin, ja olen varma, että tuo katseiden tavoittamaton kulma on nyt erinomaisen puhdas.

Odotin minuutin, toisenkin, ehkä neljä. Toppatakki päällä, kassi kädessä. Sitten huomasin karjaisevani "Voi vittu Pertti nyt ulos sieltä!". Siitä huomasin, että kutsun häntä Pertiksi.

Pertti liukui nyreästi karvalankamaton päälle, yskähti ja sammui.Tunnen jotenkin vaarallisesti muuttuvani krooniseksi yksineläjäksi, kun huomaan harjoittavani mentaalista symbioosia elektroniikan kanssa. 

Toinen asia, josta huomasin olevani muuttuvani yksineläjäksi tapahtui heti sen jälkeen. Kaivoin hattuhyllyltä hanskojani. Tönäisin hyllylle juuri nostamaani suksivoidepurkkia (Kesäheinän ja Pojan harrastus, jonka harrastusvälineet sijaitsevat luonani), ja se tipahti n. 1,8 metrin korkeudelta oikean pikkuvarpaani päälle kulma edellä. Se kävi kipeää, pirun kipeää, mutta en edes inahtanut. Ei ollut ketään kuulemassa, ja se refleksi, jolla hakisin hoivaa ja myötätuntoa tuommoisessa tilanteessa on siis surkastumassa tarpeettomana.

Muuten on ihan mukavaa. Pakotin itseni lenkille, kohta saunaan. Tyttäret tulevat tänne illaksi, ja yksi Pojista. Katsomme UMK:n, teen flammkücheneita (en tiedä osaanko, mutta en ole varma voiko niissä mennä vikaan), ja ajattelin myös juoda muutaman lasillisen päärynäistä pirskahtelevaa Proseccoa. 

9 kommenttia:

  1. "keskivertolentopalloilijan"... *tirsk*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, luulen omaavani näkemystä geneerisen keskivertoisuuden arvioimiseen tässä aiheessa.

      Poista
  2. Puhu vaan Pertille, mutta sitten, kun kerrot meille mitä Pertti vastailee, niin alan huolestua 😬🤪🤣
    Varastan tuon Skynet-nimen - jos meille joskus tulee robotti-pölynimuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä! Hmm. Kyllä Pertin viestit useimmiten ovat aivan selviä - se on huomion- ja seurankipeä, tärkeilevä, marttyyrimainen ja näsäviisas. Ehkä tuo ei kuitenkaan vielä suodatu ihan verbaaliselle tasolle kuitenkaan.

      Poista
    2. Henkinen yhteys on löytynyt. Ka elekielellä pärjää pitkälle! 👍🥰

      Poista
  3. Mejän Roomba on jo niin vanha, että se hokee alvariinsa vaan "Please,charge".
    Mie kyllä räyhään yksinäni täällä useinkin :) sillon voi häpeilemättä kirotakin rumasti, kun kukaan ei kuule ja närkästy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla on vielä virtaa toistaiseksi riittänyt. Ehkä minäkin saatan manailla useammin huomaamattani, tuo eilinen vaan itseni jotenkin säikähdytti, karjaisin sen aika kovaa naapurinvastaisen seinän vieressä.

      Poista
  4. Tirsk, melkein aloin yksikseni nauraa lukiessani tätä. Voi Pertti!
    Mulla ei oo vielä ollut kunnia tytustua yhteenkään SkynetPerttiin tai muihinkaan lajinsa edustajiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ehkä ole menettänyt paljoakaan. Mitä olen kanssaihmisiäni kuunnellut, luulen silti olevani keskimääräistä tyytyväisempi Perttiin. Toisaalta, ehkä minä vain vihaan itse imurointia keskivertoa paljon intohimoisemmin, ja olen siksi jollain tapaa tyytyväinen edes Pertin kontribuutioon. Ja kyllä, minulla on ollut paljon, paljon huonomminkin keskilattiaimuroivia asuinkumppaneita.

      Poista