lauantai 30. marraskuuta 2019

Agony's torn at my heart too long.

Lateraalinen ajattelu on vaikeaa. Tai se muuttuu vaikeaksi joskus. Sille pitää olla tilaa päässä jotta mahtuu kääntymään ja pyörittelemään erilaisia ajatuskehikoita eikä vain puske eteenpäin kapeita käytäviä joissa aina joskus päätyy umpikujiin, tai matka on muuten vaan tuskastuttavan pitkä. Minusta se olisi hieno taito ja olen yrittänyt opetella sitä. Kyseenalaistaa itseäni, tehdä toisin kuin ennen. Parhaiten sitä ehkä voi opetella havainnoimalla mitä muut tekevät. Moni tekee asiat eri tavalla kuin itse.

Tajusin juuri, vaivalla, että jos käännän nojatuolin sisustuksellisen feng shuin näkökulmasta outoon asentoon, pystyn yhtä aikaa kuuntelemaan spotifyta läppärin kautta (piuha kiinni marsussa (Marshall), koska en bluetooth temppuilee) sekä naputtelemaan koneella tuolissa istuen. Yritin ensin pitkän aikaa taitella läppärin ja marsun eri asennoilla, mikä oli turhauttavaa, koska jokainen vapaana oleva pöytäpinta on täynnä tyhjiä tai puoliksi juotuja kahvikuppeja.

Muutama ylellinen tunti kotona yksin ennen kuin taas singahdan jonnekin kiertoradalle. Juon kahvia, kermalla, koska maito loppui. Kuuntelen spotifyn minulle koostamaa jännittävää koostetta, joka on tehty mieltymysteni mukaan, perä perään biisejä joita en itse tieten tahtoen kuuntelisi, vasitella. Ihan ok poppia tämä on. Happoradiota, Nelli Matulaa. Verryttelen niitä lihaksia ja vaistoja, joita tarvitsisin järkevään taloudenpitoon. Laitoin koneeseen pyörimään naurettavan, suorastaan synnillisen epäkeskon pienen määrän pyykkiä, koska vaaleatkin vaatteet pitää pestä aina välillä, vaikka niitä minulla on vain vähän. Pitäisi etsiä laskut ja maksaa ne, hinkata suihkun lattiaa joka muuttuu morticia-muodonmuutokseni takia väistämättä siniseksi hopeashampoon vaikutuksesta, keräillä kenkiä lattialta ja vaihtaa lakanat. Kerätä kahvikupit ja tiskata ne.

Eilen nauroin päin naamaa vanhalle tyhmälle vääristyt aikakäsitys-syndroomalleni. Sille tunteelle, että pitäisi jo olla muualla, olen aina väärässä paikassa, tekemässä vääriä asioita, pitäisi tehdä jotain muuta, suorittaa, olla jo suorittanut, tehdä paremmin, tuntea tekevänsä kaiken väärin, koska en koskaan voisi korvata toisen ihmisen elämässään kokemia vääryyksiä, koska olen liian mitätön, liian osaamaton, riittämätän, hidas, arvoton. Olin ihan oikeassa paikassa, koska halusin. Kukaan ei minua odottanut missään, en varastanut aikaani keltään tai miltään. Olin elossa, puhuin liikaa, tyhmiäkin asioita, mutta se ei haittaa kun on turvassa.

Sitten tulin kotiin ja nukuin melkein kymmenen tuntia.

Joskus kun on ollut huonoja vuosia, muistan ajattelleeni, että kyllä minä tämän suoritan, riittäviltä osin riittävän hyvin, mutta ei ehkä haitaisi, jos tämä koko höskä olisi jo ohi. Elämä.

Nyt tuli mitta täyteen tätä poppia. Vaihdan Megadethiin, se on hyvää siivousmusaa.

En ollutkaan niin tarmokas. Kuljailen vielä hetken boheemissa alakulossa ennen kuin ryhdistäydyn.

hhhhh



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti